Sidst ændret: 10/01-2016 13:22 af Arne Nielsen

Hamburg havn

Et nyt 'skud' i Spor1Fyn regi startede i 2011, et havneprojekt med læssekran, noget som Danny Jeppesen i lang tid havde drømt om.

Danny har til den første del af projektet bestilt fem lige BBF-moduler - standart moduler hos Spor1Fyn - de bliver opbygget med fire parallelle spor, og det er planen at disse moduler skal tilpasses så de kan kobles i forlængelse af opstillingsmodulerne på Spor1Fyn Int. anlægget.

6. september 2011:
Hele projektet startede da Danny indkøbte en havnekran i Belgien, kranen er en nøjagtig kopi af kran fra Hamburg havn, hvor originalen blev revet ned så sent som i 1990.
Kranen er bygget helt i messing,den vejer 10 kilo = den kan snildt løfte en BR80'er!
Arbejdsområdet strækker sig over hele modulbredde på 75 centimeter, samt yderligere 20 centimeter udover havnekajen.

Som nævnt indledningsvis bliver der fire parallelle spor på modulerne, lagt med KM1 skinnemateriel, udover skinnerne bliver der også plads til en læsserampe der betjener to spor, ligesom der bliver plads til både en lille remise samt en kulgård.
Et spor bliver gennemgående, så der også bliver mulighed for tilkobling til Spor1Fyn DK anlægget.

Første del af planlægningsfasen blev gennemført i 'Junckers-højde' mens Danny venter på at få de tre første af de fem BBF-moduler leveret, men det giver alligevel et godt indtryk af planen.


De første moduler skulle efter planen blive leveret i denne uge, herefter vil der igen være nyt fra havneprojektet.