Sidst ændret: 03/12-2014 18:42 af Arne Nielsen

Kolde nyheder fra det høje nord

31. januar 2013:

Arild Tangerud fra Proinor i Norge fortsætter med at udvikle danske modeller, både fra statsbanerne (DSB) samt privatbanen på Langeland (LB), og her i vinterkulden er der igen nyt at berette.

Det er efterhånden lang tid siden Arild Tangerud præsenterede den første danske model - IB godsvognen fra Langelandsbanen - men derfor skal I ikke snydes for et helt nyt vinterbillede af den.


(Foto: Proinor.no)

I september sidste år kom også de første prototyper til Langelandsbanen's motorvogne M3 og M4, samt personvognene af C-typen for første gang ud til offentlig præsentation, det skete i forbindelse med 'Mini Minde Udstillingen' for 50 års dagen for banens lukning. Også disse to modeller har været en tur ude i den norske vintersne.
(Fotos: Proinor.no)

Mens vi er ved materiellet fra Langelandsbanen, kan vi meddele, at i skrivende stund står den første prototype til personvognen af B-typen og tørre efter endt lakering. Derfor kan vi endnu ikke vise billeder af den færdige model, så her kommer et par 'skud' fra udviklings processen.(Foto: Proinor.no)

På DSB siden arbejdes der stadig på de åbne godsvogne af P-typen. En vogntype der også kørte på mange privatbaner.


(Foto: Proinor.no)

De lukkede godsvogne af Q-typerne arbejdes der også videre med i øjeblikket, og siden de første prototyper blev præsenteret, er der forbedret markant på modellerne, målet er sat højt fra Arild Tangerud's side - så der er noget at glæde sig til. Også Q-vognen kørte ved flere privatbaner, så igen her er der mulighed for mange varianter!


(Foto: Proinor.no)

***********************************************************************************************************

2. februar 2013:

Så har vi modtaget det første billede af B-personvognen fra Langelandsbanen, og ud fra det er det en både flot og charmerende model Arild Tangerud fra Proinor har fremstillet.


(Foto: Proinor.no)

***********************************************************************************************************

Udover ovennævnte produkter arbejder Arild Tangerud også på et 'hemmeligt' projekt, som han ikke vil løfte sløret for på nuværende tidspunkt, men mon ikke det bliver præsenteret i forbindelse med DMJU udstillingen i Køge den 6. og 7. april 2013, hvor også alle de ovennævnte modeller bliver vist frem, og hvor de der er produktionsklar kan købes!

Se flere detaljer på Proinor's hjemmeside, hvor man også kan følge med i de forventede leveringsterminer!