Sidst ændret: 02/02-2011 15:12 af Arne Nielsen

DSB-Köf-nr-278

16. Jul. 2012

Langelandsbanen personvogn litra C


Norske Arild Tangerud fra Proinor.no er slet ikke til at stoppe i øjeblikket, for mens der stadig lægges sidste hånd på Q-vognene, er det næste projekt allerede langt fremme:
Langelandsbanen personvogne af litra C.
Posted by: Arne Nielsen

Vognene er som sædvanlig fra Proinor.no fremstillet i træ, det vil sige forskellige tykkelser af finer og krydsfiner, der er laserskåret så det er lige til at samle uden brug af specialværktøj.

På denne tidlige prototype af den indvendige vognkasse, samt tagkonstruktionen, fremgår det at modellen ligner forbilledet meget fint, hvilket lover godt for den færdige model.







Vi følger naturligvis op på projektet efterhånden som det skrider frem, og netop her har Arild Tangerud fra Proinor.no sat sig selv et hårdt mål:
Både Langelandsbanens personvogn litra C22 samt motorvognen M4 skal være færdige til præsentation i forbindelse med mærkedagen for banens lukning den 29. september 1962.

20. august 2012:
Så er der kommet et nyt billede af Langelandsbanens C-vogn fra Arild Tangerud (Proinor.no), den er nu kommet op og stå på egne hjul, og det tegner til at blive en lille charmerende model.

Billedet viser stadig den 'rå' vognkasse, men gennem vinduerne kan man skimte den begyndende indretning af vognen.