Sidst ændret: 01/08-2011 18:01 af Arne Nielsen

Grønlandsk My på fynsk bane

Grønlandsk My på fynsk bane
Overskriften på denne artikel lyder måske lidt kryptisk, men er ikke desto mindre sand!

1. august 2011:

Historien tager sit udspring i en salgsannonce for en lille månedstid siden, her annonceredes en Nohab My overdel til salg fra den danske ejer bosidende på Grønland.
En handel kom i stand, og i tirsdags ankom så overdelen i My'eren så til Bøgelundbanen på Fyn.

Efter et kort eftersyn blev overdelen anbragt på et transportchassis, og det var med slet skjult stolthed at banedirektør Frederiksen sendte den ud på sin første tur på Bøgelundbanens skinner gennem de frodige grønne sommer landskab.

 

Modsat sine store 'forfædre' på DSB's/BaneDanmark's skinner der er fremstillet af metal, er den grønlandske My overdel fremstillet i glasfiber, så ikke belastningen på Bøgelundbanen's spor bliver for voldsom.

Der var umiddelbar tilfredshed med MY overdelen, som hen på efteråret skal til videre forarbejdning hos BBF-Modeller, på hvis lokomotiv værksted der tidligere kun har været fremstillet damplokomotiver og vogne!


Inden arbejdet på selve overdelen påbegyndes, er det planen at få et køreklart chassis opbygget, og indtil da må vi alle væbne os med tålmodighed, mens vi venter på nyt fra "Den Grønlandske My" på Bøgelundbanen.

.